Skip to content
Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color grey color blue color

Unione degli Studenti Albanesi di Bologna

Kryesore arrow Punime Shkencore
Punime Shkencore
A ka Shqiperia nje treg te zhvilluar financiar? PDF Printoni E-mail
Shkruar nga Jetmiri   
Tuesday. 26 September 2006

Ky material kërkimor është i përbërë nga tre pjesë kryesore. Në pjesën e parë do të jepet një vizion gjeneral përsa i përket ekonomisë Shqipëtare. Në pjesën e dytë dhe të tretë do të analizohen degët kryesore të sistemit financiar shqiptar, duke u munduar që të analizohen më në detaj, nën-sektorët e degës jo-bankare, sikurse, tregu i kapitaleve, tregu i asikuracionece, gjithashtu kursimet kolektive dhe skemat e investimit. - Punimi eshte ne anglisht.

Shkarko Ketu

Pergatitur nga Artan Gjergji i cili mban rolin e ‘Specialist Tregtimi’ pranë Bursa e Tiranës sh.a. Aktualish ai po ndjek një Master, të emëruar ‘studime dhe kërkime mbi europën lindore’ (MIREES), pranë Universitetit të Bolonjës.

 
LA SOMMINISTRAZIONE DI LAVORO: diritti e obblighi dell'utilizzatore PDF Printoni E-mail
Shkruar nga USAB   
Tuesday. 30 May 2006

Juridik

LA SOMMINISTRAZIONE DI LAVORO: diritti e obblighi dell'utilizzatore:   Tesi di laurea in diritto del lavoro.

 

Tra le principali novità della Riforma del lavoro grande importanza ha il tema della somministrazione di lavoro. La Riforma Biagi ha infatti liberalizzato il mercato della fornitura di lavoro ricorrendo all’istituto della somministrazione di lavoro a tempo determinato e a tempo indeterminato.
Questa tesi prende spunto dall’istituto della somministrazione di lavoro per approfondire meglio quello che è il rapporto che lega l’utilizzatore al lavoratore somministrato, soffermandosi di più agli obblighi e diritti che legano queste due figure.

Shkarkoje ketu

 

Pergatitur nga Dorina Dervishaj, e diplomuar ne Universitetin e Bolonjes per Juridik.

 

 
Intermediari finanziari in Albania PDF Printoni E-mail
Shkruar nga USAB   
Tuesday. 23 May 2006

Ekonomi

Intermediari finanziari in Albania 

Mi sono sforzato di fare un quadro generale della situazione attuale delle strutture d’intermediazione finanziaria in Albania. Il materiale consultato per questo lavoro sono, i rapporti trimestrali e annuali del KLV (commissione dei titoli di valore in Albania) e la normativa della Banca Centrale della repubblica d’Albania. Il seguente documento e stato strutturato nel seguente modo: in veloce sguardo al sistema finanziario albanese, la Banca Centrale del Albania, il KLV Commissione dei titoli di valore, i Fondi comuni di investimento FCI e alla fine, uno sguardo alla Borsa di Tirana. L’Albania e un paese in transizione, ed e ancora nella fase del trasferimento della proprieta pubblica in propieta privata. Per questo, come ogni altro paese in questa fase, gli intermediari finanziari sono indispensabili al raggiungimento di questo fine, della privatizzazione.

Shkarko Ketu

Pergatitur nga Arjon Gjondedaj, student i vitit te trete  ne Universitetin e Bolonjes per Ekonomi-Biznes.

 
Piccole e medie imprese in Albania PDF Printoni E-mail
Shkruar nga USAB   
Tuesday. 23 May 2006

Ekonomi 

Piccole e medie imprese in Albania: Tesi di Laurea Specalistica in Econimia Aziendale.

Nei giorni nostri, gli studiosi e i responsabili delle politiche, si stanno concentrando sempre di più sul ruolo e sull’importanza dell’imprenditorialità e delle piccole e medie imprese sullo sviluppo e sulla crescita economica. La diminuzione della possibilità per l’occupazione nelle grandi compagnie e nelle istituzioni statali, hanno fatto sì che un’attenzione particolare deve essere data all’autooccupazione e alle piccole e medie imprese, come una fonte importante per la creazione dei posti di lavoro. Le grandi compagnie, seguendo l’esempio delle piccole e medie imprese, si stanno riorganizzando e stanno applicando sempre più modelli di decentralizzazione nella direzione della produzione, di semplificazione dei processi di produzione, nell’esternalizzazione verso le piccole e medie di alcune loro attività e di sfruttamento dei valori dei sistemi locali.
Un numero considerevole di nuove economie industrializzate, specialmente nell’Asia dell’Est, ha mostrato una crescita economica molto veloce con un supporto importante da parte dello stato, mentre la gran parte dei paesi in via di sviluppo e le ex- economie pianificate si stanno confrontando con crisi politiche ed economiche importanti nelle quali il ruolo dello stato e la sua legittimità sono messi in discussione.
Osservando l’importanza dell’imprenditorialità nello sviluppo economico, le tendenze dei giorni nostri verso lo sviluppo di strutture economiche flessibili e del grande ruolo che la piccola e media impresa sta assumendo in Albania, mi hanno spinto a trattare questo tema sul piano teorico e in modo specifico sull’Albania.

Shkarko ketu

Pergatitur nga Edison Frakulli, i diplomuar ne Universitetin e Bolonjes per Ekonomi-Biznes.

 
Punime Shkencore PDF Printoni E-mail
Shkruar nga USAB   
Wednesday. 17 May 2006

Te dashur studentë!

Në shumicën e universiteteve perëndimore çdo student duhet të mbajë një numër të caktuar referatesh, pra duhet të punojë për një temë të caktuar dhe duhet ta prezantojë atë. Jo pak studentë apo doktorantë shqiptarë në perëndim (veçanërisht ata që studiojnë në degë shoqërore) zgjedhin tema që kanë të bëjnë me shqiptarët në përgjithësi. Gjithashtu shumë studentë shqiptare jashtë, që studiojnë degë të shkencave natyrore apo inxhinierike, ju duhet të përgatisin një numër të caktuar punimesh shkencore. Për këtë arsye USAB  ne bashkepunim me “Albstudent” do të publikojnë rregullisht në faqet përkatëse të internetit studimet apo referatet tuaja shkencore. Në kuadër të këtij projekti USAB ka krijuar një grup pune që do japë pëlqimin për publikimin ose jo të referateve dhe punimeve që i drejtohen asaj për publikim. USAB nuk garanton apriori publikimin e çdo referati. Referatet që nuk marrin përgjigje  pozitive me email nga USAB brenda katër javësh nuk janë aprovuar për publikim.

Çdo autor që dërgon referate duhet të dërgojë edhe adresën postare e atë të e-mailit, të cilat mund të botohen ose jo në faqe sipas dëshirës së autorit. Çdo artikull publikohet me emrin e autorit. Ai mban të drejtat por dhe përgjegjësinë për vërtetësinë e referatit dhe të referencave si edhe për materialet e përdorura. Referati duhet nisur në formë elektronike tek  Kjo adresė e-mail-i ėshtė e mbrojtur nga spam bots, duhet tė aktivizoni Java skriptet pėr tė parė atė   në formatet Tekst i thjeshte, Word, PDF, LateX, HTML, PPT, etj. dhe do të publikohet me preferencë si PDF. Referati mund të jetë i shkruar në çdo gjuhë.

Nqs. keni edhe materiale të tjera për publikim që nuk janë në formë referatesh ju ftojmë të nisni propozimet tuaja me email tek  Kjo adresė e-mail-i ėshtė e mbrojtur nga spam bots, duhet tė aktivizoni Java skriptet pėr tė parė atė .

Stafi i USAB

 

Zgjidhni Gjuhen

  • Albanian
  • Italian

Identifikohuni ne Portal


Keni humbur fjalėkalimin?
Nuk keni llogari? Krijoni njė

Statistikat e Antareve

7909 Tė rregjistruar
4 Sot
21 Ketė javė
1124 Ketė muaj
Antari i fundit: krabbula

Statistikat

Nr. i Vizitorve :

6196099 Vizitorė

Vizitore ne linje

Momentalisht janė 2 vizitorė dhe 1 anėtarė online
  • Dreadalge

USAB ne FacebookVisita il gruppo

Lista Elektronike 

Foto nga Albumi

Pyetesor

Cfare fakulteti studioni?
 

Rrjeti Albstudent


Reklama


Realizzato con il Contributo dell'Alma Mater Studiorum - Universitą di Bologna.
Copyright © 2005 - 2014 Unione degli Studenti Albanesi di Bologna
Via S. Giacomo 9/2, CAP 40126, Bologna.